Iedereen WMH: Ashley Vaeye

In deze maandelijkse rubriek vertellen onze vrijwilligers, sympathisanten en werknemers wat Wereld Missie Hulp voor hen betekent. Persoonlijke verhalen van mensen die een wereld van verschil maken. Deze keer komen we meer te weten over vrijwilligerscoach Ashley Vaeye.

Hoe ben jij bij WMH terechtgekomen?

“Ik leerde communicatieverantwoordelijke Jorn kennen toen hij net begon bij WMH. Hij praatte toen honderduit over de organisatie, maar dat vond ik niet zó erg (lacht). Ik ben al langer geïnteresseerd in duurzame ontwikkelingssamenwerking, ik zette mij voordien bijvoorbeeld in als coördinator van de Antwerpse studentenvereniging voor ontwikkelingssamenwerking.”

“De naam WMH kende ik niet en ik was verbaasd om te leren dat de organisatie wereldwijd mensen steunt door kleding in te zamelen en te verkopen. Dat is zo laagdrempelig dat ook mensen die het hier bij ons wat moeilijker hebben, kunnen helpen. Daar wou ik graag aan bijdragen. En ik ben als student enkel nog mijn thesis aan het afwerken, dus ik heb er tijd voor.”

Wat heb je tot hiertoe geleerd bij WMH?

“Vooral veel kennis over hoe een non-profit organisatie werkt. Die sector interesseert me heel hard. Wat me opviel was hoeveel vrijwilligers zich voor WMH inzetten. Dag in dag uit zetten verschillende mensen zich vrijwillig in om te helpen, door bijvoorbeeld kledingcontainers leeg te halen of artikels te schrijven. Dat vind ik mooi en ik ben dus blij dat ik als vrijwilligerscoach mee het contact met deze mensen mag organiseren.”

“Dag in dag uit zetten verschillende mensen zich vrijwillig in om te helpen.”

Welke projecten spreken jou het meeste aan?

“Ik vind het project in Rambia heel leuk, het eigen project van WMH waarbij een schooltje wordt gebouwd in Oeganda. Dat spreekt me aan omdat daar veel over wordt gecommuniceerd: je ziet echt hoe ze het stap voor stap opbouwen. Dat is heel cool om te zien. Onderwijs is een van de belangrijkste sectoren om als non-profit in te investeren.”

“In die sector is er nog een ander boeiend project, namelijk dat van Let Us Change. In Ethiopië bouwden zij een weeshuis voor straatkinderen en geven ze hen les. Dat wordt nu grotendeels gefinancierd door de verkoop van een bakkerij die ze ook zelf openden. Hoe fantastisch is dat?”

WMH is veel bezig met circulariteit en duurzame kleding. Jij ook?

“Ik ben bezig met duurzaamheid, maar niet met mode. Ik ben niet echt een fashionista (lacht). Op vlak van kleding zorg ik vooral dat ik weinig kledingstukken aankoop. Ik koop bijvoorbeeld geen kleedjes of broeken die ongebruikt in mijn kast blijven liggen alvorens ik ze weggooi. Sinds ik WMH ken, gooi ik mijn oude kleding wel steeds in jullie rode containers!”

“Ik probeer in het algemeen zo duurzaam mogelijk te leven: bijvoorbeeld door zo weinig mogelijk afval te creëren en de lichten in huis uit te doen. Voeding ben ik het meeste mee bezig, omdat eten een speciaal plaatsje in mijn hart (en buik) heeft. Ik kook bijvoorbeeld vaak vegetarisch of veganistisch en drink geen koeienmelk meer.”

“Onderwijs is een van de belangrijkste sectoren om als non-profit in te investeren.”

We kunnen er niet omheen: hoe hou jij je bezig in deze corona-tijden?

“Ik lees graag en probeer ook veel bezig te zijn met plantjes, maar voor dat laatste heb ik precies niet echt talent. Ik steek er dus vooral veel tijd in om te voorkomen dat ze doodgaan. Daarnaast probeer ik wat nieuwe dingen, zoals confituur maken! Met mandarijnen die ik nog over had. Ik heb nog aardappelen en wortelen die slecht gaan worden dus ik ga daar chips van maken vanavond.”

Wil jij ook vrijwilliger worden bij WMH? Momenteel liggen onze activiteiten even stil door het coronavirus, maar daarna verwelkomen we opnieuw werkende handen! Kijk alvast hier om te weten hoe je ons zou kunnen helpen.

Geen reactie's

Geef een reactie