Wat doen we?

Wat doet Wereld Missie Hulp?

Wereld Missie Hulp (WMH) helpt kansarme mensen over de hele wereld. Jaarlijks ondersteunen we zo’n 200 ontwikkelingsprojecten. De middelen daarvoor haalt WMH hoofdzakelijk uit de inzameling van kledij.

 

© VAN IN, Op verkenning, methode wereldoriëntatie basisonderwijs

Kleding inzamelen

WMH beschikt in Vlaanderen en Brussel over een groot netwerk van containers voor de inzameling van tweedehandskleding en schoenen. Onze logistieke afdeling zorgt voor een vlotte en tijdige ophaling van de kleding. Een deel van de kledij gebruikt WMH voor humanitaire projecten. De rest verkopen we en met de opbrengst hiervan steunen we ontwikkelingsprojecten.

Zo helpen we niet alleen mensen met kledij, maar kunnen we ook scholen, weeshuizen, waterputten enz. bouwen. Kortom structureel werken en gemeenschappen een duurzame toekomst bieden.

Kleding verkopen

We verkopen kleding en schoenen via de WMH-shop in Boechout en via onze webshop. Als je in onze shop koopt:

  • Vind je een toffe outfit voor een paar euro. WMH verkoopt tweedhandskleding en –schoenen, maar heeft ook veel nieuwe, outlet spullen.
  • Help je mensen in nood. De opbrengst van de verkoop gaat naar de ontwikkelingsprojecten die WMH steunt. Onze vrijwilligers runnen de shop en houden daarmee de werkingskosten laag.
  • Kies je voor duurzaamheid. Tweedehands kleding is duurzaam, omdat je materialen hergebruikt en hierdoor het milieu geen schade toebrengt.

Educatieve programma’s

WMH vertelt graag haar verhaal aan de volgende generatie. Een verhaal dat niet alleen gaat over hoe we met textielophaling ontwikkelingsprojecten steunen, maar ook over solidariteit en op welke manieren we allemaal ons steentje bij kunnen dragen.

 

Jongeren leren WMH kennen tijdens een bezoek of via onze educatieve toolbox en worden uitgedaagd om na te denken over ontwikkelingshulp, solidariteit en ethische vraagstukken rond hulpverlening.

Projecten steunen

WMH steunt jaarlijks zo’n 200 ontwikkelingsprojecten. We kiezen met zorg uit wie we ondersteunen en op welke manier, zodat we zeker weten dat je hulp goed terecht komt. We helpen wereldwijd: bekijk hier waar WMH actief is en hoe we hulp verlenen.

 

 

Zoek jij ook steun voor je ontwikkelingsproject? Stel het ons voor en we bekijken samen of het in aanmerking komt voor WMH-steun. Lees meer en dien een projectaanvraag in.

Humanitaire verzendingen

WMH heeft een eigen verzendingsdienst waarmee we hulpgoederen verzenden over de hele wereld. Heb je goederen die je wil versturen voor je ontwikkelingsproject? Lees meer over onze verzendingsdienst.