Vrijwilliger – Communicatie-en event assistent

Wereld Missie Hulp (WMH) is een vzw die mensen rond de wereld steunt door te investeren in kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Van zonnepanelen op een school in Kenya tot een bamboebakkerij in Brazilië – WMH zet haar schouders jaarlijks onder zo’n 150 initiatieven. De middelen daarvoor halen we hoofdzakelijk uit de inzameling van tweedehandskleding.

 

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je ondersteunt je collega’s op de communicatiedienst met verschillende taken, afhankelijk van jouw vaardigheden. Je kan dus bezig zijn met:
– Uitwerken van content voor onze website, sociale media en nieuwsbrief.
– Meewerken aan imago-opbouw en verjonging van de organisatie.
– Organiseren van verschillende events, zoals onze conferenties en eindejaarsreceptie.
– Meeschrijven aan perscommunicatie.
– Rondleiden en begeleiden van bezoekers, voornamelijk scholieren.
– Meeschrijven aan het MERCIE magazine dat drie keer per jaar uitkomt.

 

Bij WMH staat de vrijwilliger op de eerste plaats, dus we willen graag jouw input in het takenpakket. Wil je meer verantwoordelijkheid of zou je graag eens meedraaien op een andere dienst? Dat kan! Tijdens het intakegesprek bespreken we met jou alle mogelijkheden en stellen we het takenpakket samen.

 

PROFIEL
– Je hebt liefst een achtergrond in communicatie of journalistiek, politieke wetenschappen of aanverwant.
– Sociaal geëngageerd, met specifieke interesse in humanitaire hulpverlening en ontwikkelingssamenwerking.
– Goede redactionele en analytische vaardigheden.
– Goede kennis van sociale mediamanagement, Adobe Photoshop en InDesign zijn pluspunten.
– Creatief, zelfstandig en vooral nieuwsgierig om bij te leren.

 

AANBOD
Een leuke werkomgeving waar je de kans krijgt om je communicatieve vaardigheden te ontplooien en werkervaring op te doen binnen een jong team. Afhankelijk van jouw taken, kunnen we flexibele werkuren bespreken. Je maakt tegelijk deel uit van ons grote vrijwilligersnetwerk van meer dan 100 vrijwilligers. Als je dat wenst, kunnen we je een getuigschrift bezorgen als bewijs van jouw vrijwilligerswerk – een mooie extra om op je CV te plaatsen!

INTERESSE?
Stuur ons een mailtje met vermelding ‘Vrijwilliger Communicatie-en event assistent’ naar de vrijwilligerscoach Ashley Vaeye op vrijwilligers@wereldmissiehulp.be.
Is deze functie niets voor jou, maar heb je wel interesse in een ander soort vrijwilligerswerk? Bekijk dan ook onze andere vrijwilligersvacatures.