Vrijwilliger redactie

Wereld Missie Hulp (WMH) is een vzw die mensen rond de wereld steunt door te investeren in kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Van zonnepanelen op een school in Kenya tot een bamboebakkerij in Brazilië – WMH zet haar schouders jaarlijks onder zo’n 150 initiatieven. De middelen daarvoor halen we hoofdzakelijk uit de inzameling van tweedehandskleding.

 

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Drie keer per jaar verdeelt WMH haar MERCIE-magazine onder sympathisanten en partners. Als redacteur schrijf je artikels over projecten die WMH steunt en over andere topics binnen thema’s zoals onderwijs, traditie en gendergelijkheid. De redactie bestaat grotendeels uit vrijwilligers en komt de eerste donderdagavond van elke maand samen om te overleggen.

 

Bij WMH staat de vrijwilliger op de eerste plaats, dus we willen graag jouw input in het takenpakket. Wil je meer verantwoordelijkheid of zou je graag eens meedraaien op een andere dienst? Dat kan! Tijdens het intakegesprek bespreken we met jou alle mogelijkheden en stellen we het takenpakket samen.

 

PROFIEL
– Een hart voor ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid en circulariteit.
– Vlotte schrijver, je weet hoe je een tekst moet opbouwen.
– Enig strategisch inzicht, je denkt namelijk mee over de toekomst van het magazine.
– Creatief en zelfstandig.
– Sociaal, je kijkt er naar uit om bekende en minder bekende mensen te interviewen.

 

AANBOD
Een positie met flexibele uren waarbij je de kans krijgt om jouw schrijfvaardigheden te ontplooien en werkervaring op te doen als lid van een redactie. Bij elke redactievergadering voorzien we spaghetti. We zorgen er tegelijk voor dat je je thuis voelt in onze organisatie en we organiseren regelmatig activiteiten voor onze meer dan 100 vrijwilligers. Als je dat wenst, kunnen we je een getuigschrift bezorgen als bewijs van jouw vrijwilligerswerk – een mooie extra om op je CV te plaatsen!

INTERESSE?
Stuur ons een mailtje met vermelding ‘‘Vrijwilliger redactie’ naar de vrijwilligerscoach Ashley Vaeye op vrijwilligers@wereldmissiehulp.be.
Is deze functie niets voor jou, maar heb je wel interesse in een ander soort vrijwilligerswerk? Bekijk dan ook onze andere vrijwilligersvacatures.