Conferenties 2018

DOCUMENTAIRE ‘MERCY KILLING’ OP 19 NOVEMBER

Waarom zou je als moeder je eigen kind vermoorden?

Journalist Luk Dewulf reisde naar Oeganda en maakte een documentaire over het fenomeen ‘genademoorden’. Moeders in dat land vermoorden soms hun eigen kind, omdat het een beperking heeft. Onbegrijpelijk… of toch niet? Meer informatie vind je onderaan.

Schrijf je in!

Toegang: 5 euro. Inschrijven op voorhand is verplicht! Dit kan je doen door te bellen naar 03/454.14.15 of je in te schrijven via het onderstaande formulier.

Details

Journalist Luk Dewulf reisde af naar Oeganda en maakte een documentaire over het fenomeen ‘Mercy Killing’ of ‘Genademoord’. Moeders in dat land vermoorden soms hun eigen kind, omdat het een beperking heeft.

 

Luk Dewulf is zelf vader van een kind met een beperking. Het maken van deze spraakmakende documentaire was voor hem zeer emotioneel en hij heeft veel zware momenten gekend. Toch heeft hij maar één woord voor de moeders die deze feiten plegen: begrip.

 

De documentaire ‘Mercy Killing’ werd in februari van dit jaar uitgezonden bij ‘Vranckx’ op Canvas.

 

Bekijk op 19 NOVEMBER de volledige documentaire bij WMH én luister naar Luk Dewulf die vertelt over hoe het was om deze beklijvende verhalen vast te leggen, als journalist en als vader.

Bekijk de Facebook pagina van het evenement voor meer updates!

Wanneer?

Maandag 19 november om 19.30 u

 

Programma?

19.30 uur verwelkoming

20.00 uur vertoning documentaire ‘Mercy Killing’

21.00 uur Q&A met documentairemaker Luk Dewulf

21.30 uur receptie

 

Waar?

Wereld Missie Hulp

Provinciesteenweg 400

2530 Boechout

 

Bereikbaarheid?

Vanuit Antwerpen neem tram 15 (centrum) of bus 90 (Berchem)

Vanuit Mechelen neem de trein

Met de wagen kan ook, er is voldoende parkeerplaats

luk de wulf

Bron: VRT News

“Beeld je eens in dat je man je achterlaat als je zoon met een beperking drie maanden oud is. Je kan eerst nog terecht bij familie maar uiteindelijk sluit die je ook helemaal uit omdat ze niet verzwakt willen worden. Je staat er alleen voor. Een inkomen heb je niet want zo’n 3-jarig kind op de rug zorgt ervoor dat je trager ploegt op het veld, vindt de werkgever. Maar je wil het doen want een uitkering is er niet, die 2 dollar per dag is het enige inkomen dat je hebt.”