‘be the fibre’ shop

Kom naar onze nieuwe ‘be the fibre’ shop en draag bij aan een betere de wereld

Onze winkel kreeg vorig jaar een grondige make-over en werd omgevormd tot een mooie, gezellige outlet store. Ook de circulaire producten van be the fibre kregen een plaatsje in de vernieuwde winkel. De opening van de vernieuwde store werd in de kiem gesmoord door de COVID-19 crisis en hierdoor uitgesteld. Toen de eerste versoepelingen met betrekking tot de coronamaatregelen van kracht werden en niet essentiële winkels opnieuw mochten openen, hebben we niet getwijfeld en zijn we van start gegaan. We hadden de opening graag meer luister gegeven maar de omstandigheden ten gevolge van corona hielden ons tegen.

De nieuwe winkel heeft een aangename en rustgevende inrichting. Voor de inrichting werd gebruik gemaakt van 2de hands meubilair. Het outlet gamma dat centraal staat, bestaat uitsluitend uit dameskleding en dit in alle geuren en kleuren. Klassiek, casual, stijlvol, … je vindt van alle smaken wel iets. Gekende merken zoals Paul Smith, River Woods, Terre Bleue, Nathalie Vleeschouwer en Talking French zijn o.a. aanwezig in de collectie. Pure kwaliteit dus voor zeer democratische prijzen.

WMH als circulaire trendsetter

WMH is recent als eerste textielinzamelaar in Vlaanderen begonnen met een circulair verhaal. Het Nederlandse Wolkat heeft zich geëngageerd om het niet-bruikbare textiel dat door ons wordt opgehaald onder handen te nemen. Eerst ontdoet men de stof van alle onnodige extra’s zoals knopen, ritssluitingen e.d. Daarna wordt het vervezeld en verwerkt. Daarna wordt er gespinnen en gewoven, met als eindresultaat mooie kwalitatieve en spiksplinternieuwe producten.

Dit “tweede leven geven aan een stuk textiel” kan men nu ook beleven in de winkel van WMH. De circulaire producten worden te koop aangeboden in onze vernieuwde shop en kregen de merknaam ‘be the fibre’. Het circulaire gamma bestaat uit allerhande shoppingtassen, rugzakken, laptoptassen en -sleeves, coasters, …

Daarnaast vind je in de store ook andere circulaire producten zoals bamboo kousen, Sea Socks waarin opgeviste visnetten verwerkt worden, fietszakken bestaande uit cementzakken (Cambodia), Sea Towels gemaakt van plastic afval uit zee en gerecycleerd katoen, paraplu’s, … te veel om op te noemen. Kom even langs en laat je overtuigen.

WMH staat nog steeds voor ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking; dat betekent dus ook dat elke euro die je uitgeeft in onze shop, gaat naar onze projectwerking. We bouwen in samenwerking met andere humanitaire organisaties scholen, ziekenhuizen, waterputten enz. Daarom runnen onze vrijwilligers de shop en kunnen we de werkingskosten zo laag mogelijk houden.

Welkom!

‘be the fibre’ shop

Provinciesteenweg 400

2530 Boechout

Openingsuren Shop

Dinsdag: 10.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Woensdag: 10.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Donderdag: 10.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Vrijdag: 10.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Zaterdag: 10.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Slangensteentje

Ga je binnenkort op reis?

Bereid je goed voor en bestel bij WMH je slangensteentje(s) tegen beten van giftige slangen, schorpioenen, spinnen en insecten.